Amagerlystfiskeren

Forside Arrangementer Kommende ture Forrige ture Rekorder Sponsorer Vedtægter
 
Alaska 19 juni til 4 juli 2010

Deltager:
Henrik & Paw (arrangører), René (Henriks lillebror) Rejst i forvejen den 15. juni for opsætning af lejr m.m.

Frede (guide), Bent, Stig, John, Dennis, Thomas, Kim og Benny.
 


 

Lørdag 19. juni 2010
Mødested Københavns Lufthavn kl. 05 meget tidlig morgen. Stort kaos ved indcheckning, da kun 1 skranke er åben. Heldigvis arbejder både Stig og Thomas i lufthavnen, og pludselig var vi ledt uden om den lange kø og fik hurtigt bagagen checket ind hele vejen til Anchorage.
 

Lidt malurt i bægret – Gokke kan ikke komme med. Han har været ude for et uheld, og kan derfor ikke få lov til at rejse. 

Frede har 15 frosne rugbrød med, og de skal fordeles i vores bagage. Vi kan jo ikke være på fisketur, uden der kan serveres en rugbrødsmad med leverpostej.

Turen til Frankfurt går uden problemer. I Frankfurt er der 3 timers venten, hvor vi skal have nye boardingpas. Vi finder forholdsvis hurtigt Condors skranke, i denne kæmpe store lufthavn. Desværre bliver vi ikke placeret ved siden af hinanden i flyveren, men ingen kom til at sidde alene.


Efter den 10 timers lange flyvetur, Frankfurt – Vestnorge – Island – Nordgrønland – Canada, ankommer vi til Anchorage kl. 1200 lokal tid. Kaos ved emigrationen, hvor alle der er med flyveren skal igennem, men efter en hel del ventetid, er vi igennem. Ud til bagageudleveringen og hente vores bagage – og heldigvis er alt med.

Ny kø og check ved toldafdelingen. Alle lystfiskere skal åbenbart checkes ekstra grundigt for om vi har fødevarer med. Ups – ikke så godt. Vi har jo 15 rugbrød med. En flok fiskere er færdige ved tolden og går mod udgangen. Frede går med - uden om tolden – vinker efter os andre, så vi går også uden om tolden. Ingen stopper os, og så er vi ude af lufthavnen – med rugbrød.

Lorrie fra Earth Bed & Breakfast henter os i deres store van, hvor der er plads til al bagage og vi 8 mand.

Vel installeret på værelserne er der afgang til Sportsman Warehouse, hvor der skal shoppes fiskegrej og andet hvad vi ikke kan leve uden.

Vi havde bestilt en del fiskegrej hjemme fra og fået det leveret til B&B. Desværre var det ikke lykkedes os at få fiskestænger, da de var i restordre og ikke kunne nå at blive leveret inden den 19. juni, så de skulle shoppes hos Sportsman.

 

Foruden fiskestænger bliver der også shoppet en del tøj. Priserne her i USA er noget billigere end i Danmark. Foruden fiskegrej skal vi også købe sodavand, øl og måske en enkelt flaske sprut. Alt bliver købt og så er det tilbage til B&B med taxa – Yellow Cap – en hurtig kop kaffe og så er der afgang til noget aftensmad.

 

Frede skulle guide os, og det havde ikke været nogen succes. Eneste tidspunkt hvor han har hjulpet, var da han ledte os uden om tolden i lufthavnen, ellers havde vi den følelse, at vi mest var i vejen. Nå, men Frede ville spise i det lokale supermarked, men da vi så, hvad de havde at byde på, gik vi selv en tur ned i byen, fandt en dejlig Thai restaurant. Nogle fik lidt sved på panden, mens andre ikke havde problemer med at klare deres krydrede mad.

 

Tilbage til B&B og nu er vi godt møre. Til køjs omkring kl. 2000, men så er klokken også 0600 i Danmark og det 25 timer siden vi mødtes i lufthavnen.

 

Søndag 20. juni

Efter næsten 10 timers søvn er det op til et kæmpe morgenbord. Lorrie har været tidligt oppe og bagt en dejlig blåbærkage til os.

Der er stadig tid til lidt shopping, så ud til Sportsman Warehouse og købe de sidste uundværlige dimser. Dennis og Thomas er med Frede ude og købe den sidste proviant, inden vi skal flyve ud i ødemarken.

 

Da vi alligevel er færdige med at shoppe det sidste, køre Lorrie os forbi en Burger King for lidt frokost, inden vi køres til Lake Hood, som er vandflyvernes ”lufthavn”. Vi er planlagt til afgang kl. 1530, men er tidligt herude for at snuse lidt til atmosfæren. Og hvilken leben. Her er vandflyvere og andre små flyvemaskiner i alle afstøbninger.

 

Alt bagagen skal indvejes og ikke mindst alle 8 mand, skal indvejes, af hensyn til hvor megen vægt vandflyverne kan have med. Selv om vi alle har sparet på vægten, lykkedes det os alligevel at have ca. 400 lbs i overvægt. Det betyder at øl og vand først bliver fløjet ud senere, selv om John mener de 400 lbs passer med Fredes vægt, og at han jo så kunne blive tilbage.

 

Bagagen bliver pakket i de 2 vandflyvere og der bliver heldigvis også plads til 4 mand i hver. Fantastisk oplevelse at flyve med en Beaver vandflyver. Disse små maskiner er Alaskas arbejdsheste. De bliver brugt til at fragte alt muligt ud i ødemarken. Byggemateriale, proviant og ikke mindst lystfiskere.

 

Efter 40 minutters flyvning over en fantastisk natur, landes der på Bullchitna Lake. Her tages al bagagen ud af maskinen og slæbes ned til lejren, som Henrik, Paw og René har sat op. De var fløjet herud 2 dage forinden, og havde derfor sørget for alt det praktiske. Teltene var rejst, stangstativ var sat op og ikke mindst oversejlet og det fælles spisebord var gjort klart. Teltene blev hurtigt fordelt. John, Stig og Bent i et telt, Dennis, Thomas og Frede i et andet, Kim og Benny i det tredje, Henrik, Paw og René i det sidste. Store telte, hvor vi kan stå oprejst. Luftmadrasser er pumpet og ligger klar i teltene.

 

Henrik giver en kort instruktion om reglerne ved floden, da vi ikke var alene her. Foruden en hel masse amerikanere, er her 3 andre danskere, som vi havde mødt i flyveren og nu bor i en hytte ved Bullchitna Lake, lige ved siden af os.

 

Og så skal der fiskes!!!!!!

 

Hurtigt får Dennis, John og Benny fisk på, desværre uden de kommer på land. Bennys fisk var af en størrelse, så linen - med en brudstyrke på 50 lbs/22 kg – knækkede som en sytråd. Det er godt nok fisk af en hvis styrke, vi prøver kræfter med.

Og der bliver fisket igennem, helt til kl. 2300, hvor fiskeriet stopper. Det er ikke tilladt at fiske mellem kl. 23 og 06, hvilket sikkert er godt nok, for så får vi da en smule søvn.

Efter fiskeriet er der lige tid til en kop kaffe, inden det er til køjs omkring midnat. Det er lidt mærkeligt at sidde her ude i ødemarken med strålende solskin midt om natten.

 

Mandag 21. juni

Det har været en rigtig kold nat med temperaturer ned omkring frysepunktet, så alle der har haft næsen uden for soveposen, har kunnet mærke kulden.

Op kl. 05 og lave kaffe, så vi kan være klar ved floden kl. 06. Og laks er der. Vi ser masser af laks springe, men her fra og til at få dem på krogen og helt på land, ja der er langt.

Laksen på gydevandring æder ikke. Den har kun én ting i hovedet, nemlig at sikre artens beståen. Hele dens tarmsystem er lukket, så den rent fysisk ikke kan tage føde til sig. Så hvis en laks skal på krogen, skal man få den til at hugge i irritation. Det vil sige krogen skal helt hen foran munden på den, ja helst helt derind, inden laksen gør noget. Vi kan se laksen stå i floden, men hvis vi lader fluen svinge hen foran den, flytter den sig bare lidt ud til siden.

 

Mens vi står og venter på klokken skal blive 06, kommer der pludselig en elg vandrende ud i floden, kigger lidt overlegent på os, og vandrer så roligt over på den anden side. Fantastisk.

 

Lige ved siden af vores lejr, er der en anden teltlejr med 3 danskere. De har været her en uges tid og rejser hjem senere på ugen. Den ene af de unge fyre stiller sig ved siden af Bent, 1 kast og fisk på!!! Hvordan er det lige de gør?? Nå, men han får den ikke på land. Nyt kast – laks på igen, og efter en rigtig flot fight kan Bent lande en 12 kg kongelaks for ham. En rigtig flot fisk der efter behørig fotografering får sin frihed igen.

 

Og så skete det endelig. Lige før kl. 08 får Benny et godt hug – ”FISH ON” bliver der råbt ud over hele floden, og efter en kort men hård fight, landes den første ”King Salmon”. En flot hunfisk på ca. 8 kg. Efter behørig fotografering, får den sin frihed og kan fortsætte sin opgave med at sikre artens beståen.

 

Senere på dagen fanger John en flot laks på ca. 6 kg. Fiskerne fra AL har nu fået 2 fisk på land, men desværre bliver det ikke til flere i dag, selv om både Bent, Stig og Dennis har fisk på.

Siden vi rejste hjemme fra, har vi alle måtte høre om Johns dårlige skulder, og det blev bestemt ikke mindre efter, han har fanget en flot laks.

Johns fight med laksen udløste derfor ”fighter præmien”, hvilket er et lille lyserødt fiskehjul der lyser, når der bliver drejet på håndtaget. God idé Dennis.

 

Da vi i går bar vores bagage ned til lejren, var Henrik så uheldig at få en gren i øjet. Problemet med øjet bliver værre og værre. Henrik forsøger at holde øjet i ro, ved at lægge en serviet over øjet og tape det til med gaffatape, uden det dog har nogen synderlig effekt. Det er efterhånden så alvorligt, at der skal tilkaldes hjælp. Henrik bliver i løbet af natten afhentet af en helikopter og fløjet ind til et hospital. Heldigvis er her ikke mørkt, så selv om det er midt om natten, har helikopteren ingen problemer med at finde lejren.

Vejret i dag har været flot solskin med 22-25 grader. Godt vi har solcreme med høj faktor, så vi ikke bliver solskoldede.

 

Tirsdag 22. juni

Igen op lidt over kl. 05 for at være klar ved floden kl. 06. Det ”berømte” jetlag har ikke helt forladt os endnu.

Vejret er i dag lidt overskyet med en smule regn. Dejligt oven på den varme dag i går.

Der er masser af fisk i floden, men desværre får vi ingen af dem på land.

Sidst på eftermiddagen kommer Henrik tilbage, fløjet ud med vandflyver, medbringende 4 kæmpe store pizzaer. Tænk sig at sidde langt væk fra alting og så sidde at spise dejlige pizza (nok de dyreste pizzaer vi nogen sinde har fået)!!!!

Heldigvis er det ikke alvorligt med Henriks øje. Efter det er behørigt renset og dryppet med nogle øjendråber, er han ”fit-for-fight igen.

Bent har fået lidt på puklen i dag, da flere vil have solskin. Det lover han så det skal blive i morgen.

Toiletforhold.

Ja, det klares med en spade og en rulle toiletpapir uden i buskene. Og her skal man lige huske at smøre balderne ind med myggespray, ellers vil de store grådige myg tage for sig af retterne.

Benny bygger en ”Bæ-stol”, da hans gamle knæ gør ondt, når han sidder på hug i skoven. Bæ-stolen får nok ingen præmie for arkitektonisk udformning, men den virker ”skide godt”.

 

 

Onsdag 23. juni

Ja, Phil’en holder altså hvad han lover. Det er igen en dejlig dag med højt solskin. Godt man har masser af solcreme med.

Igen er flere meget tidlig oppe, for at begynde fiskeriet kl. 06.

Frede vil prøve noget andet fiskeri, så han har bestilt en vandflyver til at hente sig og flyve til Anchorage. Her vil han leje en bil og køre rundt og prøve noget forskelligt fiskeri. Frede vil så mødes med os andre igen, når vi kommer tilbage til Anchorage.

Bent og Dennis har igen fisk på, men desværre stadig ingen på land. Henrik lander sidst på eftermiddagen en pæn laks 5 kg.

Kim og Stig fisker efter vilde regnbueørreder og fanger en del. Ikke af den helt store størrelse, men rigtig flotte fisk. Regnbuen lever vildt her, og reglerne for floden Lake Creek er det ”cats & release”, hvilket betyder at alle regnbuer skal slippes ud igen. Der bliver ligeledes fanget enkelte stallinger.
 
Mad:
Ja, hvad får vi at spise, her ude i ødemarken, som slet ikke er så øde alligevel. Her er masser af amerikanere og 2 andre hold danskere. Nogle gange står vi skulder ved skulder og fisker, men det fungerer faktisk rigtig godt.

Nå, men tilbage til maden. Søndag spiste vi rugbrødsmadder. Mandag var der dejlige store steaks lavet på grill. Grillen er bygget på jorden, hvor der er stukket nogle jernstivere ned i jorden og lagt 2 grillriste over. Det fungerer rigtig godt. Store amerikanske – hormonsteaks serveret med en foliebakke fyldt med kartoffelstykker, løg og gulerødder. Det er fantastisk hvad der kan laves af kulinariske lækkerier på et udekøkken og en jordgrill.

Tirsdag fik vi jo pizza og i dag skal vi have koteletter med løg, majs og ris.

Mad tørnen går på skift mellem 4 hold, og i dag er det Dennis, der har tørnen. Dennis er på hold med Gokke, som jo desværre ikke kom med, og Frede, der i dag har forladt os, så han får rigtig travlt – nå, men Paw er en god hjælper.

 

Torsdag 24. juni

Igen en dag med strålende sol. Erik, lederen af nabolejren, var på besøg i aftes og sagde, at det de næste dage vil blive dårligt vejr!!!

Pyt med ham, vi har Phil’en, og han har lovet godt vejr – og hvad har vi??? Strålende sol.

Bent, Stig og John er igen tidligt oppe for at få fisk på land. Dennis og Thomas følger lige efter.

Flere havde gode hug, men endnu ingen på land.

Pludselig for John et rigtig mega hug. Hård fight – og efter et godt stykke tid, kan Paw lande Johns fisk. En stor flot kongelaks på hele 12,2 kg.

Og så lige John – hele lejren har nu hørt om hans dårlige skulder i flere dage, og nu bliver det sikkert værre efter den hårde fight.

Nå, men Johns fisk bliver behørigt slagtet og skrevet ind på fiskekortet – og så er John færdig med at fiske for i dag. Reglerne er nemlig, at der må tages 1 fisk om dagen og 5 fisk i alt. Når man tager en fisk, er det slut med at fiske mere den dag. Og med Johns dårlige skulder er det sikkert også godt nok,

Johns fisk skal spises i morgen, for dagens aftensmad er allerede gjort klart, Grillpølser med mos – Mums.

 

Efter aftensmadens er det igen tid til at fiske. Flere har hug, og Benny lander en fin ”Jack”, en laks på omkring 3 kg, der efter behørig fotografering bliver behørigt udsat.

 

En ”Jack” er en lille kongelaks, der endnu ikke er kønsmoden, men som alligevel følger med flokken op i floden. Jacks må fanges og tages, uden det skal registreres, da en Jack forstyrrer de kønsmodnes fisk parring og ødelægger den befrugtede rogn.

 

Thomas er nu den eneste, der ikke har mærket et hug.

Vejret til i morgen – ja, nogen har bestilt gråvejr efter 2 dage med strålende solskin, mens andre gerne vil have sol. Spændende at se hvad formanden finder på til i morgen.

 

Fredag 25. juni

Gad vide hvilke forbindelser ham Pihl’en har, for vi vågner med regnens sagte trommen på teltdugen. Og lige efter morgenmaden – dejlig varm havregrød med rosiner – holder det op med at regne.

Thomas for et ordentligt hug, men mister desværre fisken. De er altså ikke nemme at få på land. Som alle vi andre er også Thomas overrasket over, hvor fantastisk stærke disse kongelaks er.

Lidt senere får Thomas igen et hug – atter tabt fisk. Endnu et kast – fast fisk. ”FISH ON” og så var der kamp. Og jeg mener kamp. Det er utrolige kræfter disse fisk har. Thomas måtte en tur ned af floden og halvt over floden og op på en lille ø, inden Henrik kunne lande den ind til nu største fisk. En stor flot kongelaks på hele 13,1 kg.

 

Der er rigtig mange hug i dag, og sidst på eftermiddagen komme Bent også på listen, med en lille flot laks på 3 kg.

Og det med vejret kan han altså godt. Lige efter frokost klare det op og solen skinner. Alle har i dag fået det vejr de har bedt om!!!!!!

 

Aftensmad i dag: Johns laks bliver behørigt fileteret. Den ene filet bliver pakket i folie med løg, citron, olie, smør og diverse krydderier, inden bliver lagt på grillen. Den anden filet bliver lagt med skindsiden nedad direkte på grillen. Tilbehør er pasta, tomatsovs og hvidløgsbrød.

 

Fiskeri efter aftensmaden – Nu er Stig også kommet på listen med en fin laks på ca. 3 kg.

 

Dyrelivet ved floden.

I dag har vi set bjørn for første gang. Lige på den anden side af floden, var 3 lystfiskere blevet sat i land fra en båd. Her var også en sortbjørn med 2 unger, og da fiskerne kom for tæt på, blev ungerne sendt op i et træ. Helt op på de tynde grene, så de var uden for fare. Moderen fortsatte ned af floden og så jævnligt over på alle os, der var samlet lige på den anden side. Da fiskerne var forsvundet, gik moderen tilbage til ungerne og hele bjørnefamilien forsvandt ind i skoven. Vi er virkelig ude i bjørneland.

 

Den hvidhovedede havørn kommer også jævnligt på besøg. Der er et par med 2 store unger, der holder til lige i nærheden. Lige uden for lejren er der en ”slagteplads”, hvor de fangede fisk bliver fileteret. Det giver en del fiskeaffald, skrog hoved m.m. som er mums for de omkringflyvende måger. Men også havørnene vil gerne have et let måltid mad – og det vil bjørnene for resten også – så havørnene kommer jævnligt forbi og ”fortæller” mågerne, hvem der bestemmer i luftrummet her.

 

Lørdag 26. juni

Endnu en dag med solskin – fiskeri og god mad. Hvad mere kan en mand forlange??

Flodbredden er her til morgen fyldt med amerikanere. Vi står skulder ved skulder. Havde ikke regnet med der var så overfyldt ude midt i ødemarken!!

Bent får et rigtig godt hug – fast fisk, og lige da Henrik skal til at nette den, slipper krogen. Så tæt på – og alligevel så langt fra. Også Dennis har flere gode hug.

 

Som tidligere omtalt, så mødte vi i flyveren 3 andre danskere, Arne, Søren og Christian. De fisker sammen med os og bor i en hytte lidt herfra. Da de skal bringe mad, kaffe og alt andet med fra hytten til floden, har vi budt dem på en kop kaffe. Det har gjort, at de nu jævnligt kommer forbi lejren og i aften har vi inviteret dem på spisning. Steaks med mos og løg.

En rigtig hyggelig aften og nat.

 

Søndag 27. juni

Paw har fødselsdag i dag – og han har godt nok været en skidt knægt, for det regner i stride strømme.

Det afholder os dog ikke fra at fiske. Bare på med de vandtætte klude og ned til floden.

Masser af hug, men desværre endnu ingen på land – endnu.

Lige efter frokost klare det op og solen begynder at skinne gennem skyerne. Paw har måske ikke været en skidt knægt hele året???

 

Nu kommer Kim også på ”landingslisten”. Sidst på eftermiddagen lander han en rigtig flot laks på hele 11,8 kg. Den blev selvfølgelig genudsat efter fotograferingen, og grunden til vi kender den nøjagtige vægt er, at da Kim havde løbet laksen træt og fik den landet ude på øen, var her en venlig amerikaner der havde en vægt med.

 

Bent har igen en rigtig stor laks på og helt ind til land, men lige før Henrik skal til at lande den, slår den af og er væk.

Sidst på eftermiddagen kommer Jim og Joan, amerikanske naboer som Henrik og Paw kender rigtig godt, forbi med en fødselsdagskage til Paw. Vi synger selvfølgelig fødselsdagssang, så ikke et øje er tørt.

Efter kaffe og lidt hygge, skal Joan lige ned og fiske lidt. Fast fisk inden for de første 5 kast, og hun lander en rigtig flot laks på 12,5 kg.

 

Mandag 28. juni

3 fiskedage tilbage og nu er flere af os ved at være mætte. Når man har landet en fisk af god størrelse, er det som om der breder sig en bestemt ro over en. Man stresser ikke så meget mere, og når man fisker er det fint, hvis der kommer endnu en laks på land, men det er ikke så nødvendigt. En lidt mærkelig fornemmelse.

 

Der er en dejlig afslappet stemning i lejren. Det er med masser af jokes og sjov med hinanden. Selv om 10 mand nu har været her i over en uge, har der på intet tidspunkt været optræk til skænderier eller lignende. Dejligt.

Henrik, Kim og Benny vadede over floden for at udforske den lille biflod lige nord for lejren. Her er spor efter bjørne, elge og ulve. En helt speciel fornemmelse at gå på helt uberørt – tror vi nok – land. Her er ingen stier og hele underskoven er dækket af store bregner, lige som man ser en urskov på film.

Turen over floden er ikke helt ufarlig. Selv om vandet ”kun” når os til livet, er strømmen så kraftig, at vi er nødt til at krydse medstrøms og ikke kan gå lige over. På tilbageturen forsøger Benny at krydse over lidt for højt oppe af floden, med det resultat, at han træder ned i et af de lidt dybere huller og pludselig står i vand til midt på brystet, helt op til kanten af hans vaders. Alle de kære fiskekollegaer på bredden står klar med kameraer i hånden, hvis nu der skal ske noget interessant!!!!

Nå, Benny har jo vægten med sig, så han kommer sikkert i land – uden der blev nogle gode billeder til opslagstavlen i klubhuset.

 

Vejret er lidt overskyet, men dejligt lunt. Enten sidder vi under solsejlet i shorts og kortærmede t-shirts eller også ”bor” vi i de åndbare waders mange timer hver dag.

I aften skulle vi spise sushi, men da der ikke kommer nogen fisk på land, bliver det brændende kærlighed.

 

Kim har lige siddet og bundet fluer, og efter de er blevet døbt i Arnbitter, skal de dyppes i floden. Et kast – fast fisk!!! Og Kim kan lande en flot Jack på ca. 3 kg.

 

Efter vi har spist, skal Stig ned og tage et par kast. Flere følger med for at kommenterer hans fiskestil – eller mangel på samme, men Stig tager fint til genmæle og lander en flot laks på ca. 6 kg.

 

Tirsdag 29. juni

Igen bliver der fisket fra tidlig morgen. Flere har rigtig gode hug og pludselig har Stig et kanon hug. ”FISH ON”. Og så skal der arbejdes. Alle Stigs teorier om hvordan man fighter en mega stor kongelaks skal nu stå sin prøve. Stig er ude at løbe med sit livs kongelaks. Den er helt umulig at holde, så det er bare at følge med ned af floden. Ud på øen og så skal der fightes – og det bliver der. Henrik kan lande turens største laks på hele 14,1 kg. En rigtig flot hanlaks med, hvad der er typisk for hanlaksene, mega store tænder.

 

Lige da Stigs laks bliver landet, får René fast fisk, igen ”FISH ON” og nu får den unge mand kamp til stregen. Efter en flot fight lander Bent en flot kongelaks på 9 kg.

Begge fisk bliver slagtet. Stigs fordi vi skal spise den, og René’s fordi han gerne vil have sin første kongelaks med hjem.

Middag i aften er sushi af Stigs laks. Paw er sushi kok og det er bare dejligt at sidde her i ødemarken og spise sushi af en helt friskfanget laks og drikke koldt øl til. Og så er det med Paws pandekager til dessert.

 

Dennis har igen flere hug. Den ene en monsterfisk, der er helt ude af vandet flere gange. Desværre står de alle af. Monsterfisken blev vurderet til at veje over 20 kg. Flere fisker igennem til kl. 23, dog uden der bliver landet flere fisk i dag.

 

Vejret begyndte godt i morges, men efter frokost begyndte det at trække op til regn, hvad det også ender med. Henrik mener det bliver dårligt vejr i morgen, da barometeret i hans armbåndsur falder. Bent siger pjat, han lover sol.

 

Onsdag 30. juni

Sidste fiskedag. I morgen skal vi tilbage til civilisationen, og ja, I tror sikkert det er løgn, men solen skinner. Henrik og Paw har fået så stor respekt for Bents evner til at forudsige vejret, at de har døbt ham ”Voldborg”.

 

10 fiskedage, hvor 10 mand har boet i vildmarken, uden et eneste optræk til skænderi eller dårlig stemning, det er helt fantastisk.

 

Dennis er den eneste der endnu ikke har haft fisk på land, så han er klar ved floden kl. 06, nu skal der fiskes.

René har igen fisk på og kan med Henriks hjælp lande en stor flot laks på ca. 12 kg, der efter behørig fotografering får sin frihed igen. Den knægt kan altså godt finde ud af at fiske.

 

Aftensmad er rester, primært pasta med ketchup og rugbrød med pålæg.

 

Og så skal der pakkes. Alt vores gamle tøj m.m. bliver kastet på bålet. Der er jo ingen grund til at slæbe alt det gamle med hjem, når man kan købe nyt til en billig penge i morgen i Anchorage – og vi skal jo alligevel have 1½ dag til at gå med et eller andet.

 

Vi får at vide at der er afgang i morgen kl. 11. Jim sejler Dennis og Henrik med den sammenpakkede lejr ned hvor Lake Creek og Yetna løber sammen. Her vil de blive hentet af 2 vandflyvere. Vi andre skal op til Jims hus med vores bagage, hvor vi blive hentet af 2 vandflyvere.

 

Torsdag 1. juli

Sidste dag ved floden. Solen skinner fra en skyfri himmel. Det er dejligt at kunne pakke ned i tørvejr, men hvad, det havde ”Voldborg” jo også lovet!!!

Selv om vi først skal af sted kl. 11, er hele lejren oppe kl. 06. Flere er nede og tage de sidste kast, andre hjalp med at pakke lejren ned. Alt foregår i ro og orden. Paw har rigtig godt styr på hvad der skal pakkes hvor.

 

Mens vi står og venter på vandflyverne ved Jims hus, skal hesteskobanen lige afprøves. Paw og John mod Kim og Thomas. Taberne giver øl i Anchorage. Efter en lang og spændende tre sæts kamp vinder Paw og John. Det er vist ikke så meget øllen de har vundet – det lyder mere som om det er håneretten der betyder mest.

 

Turen tilbage til Anchorage med vandflyverne, som henter os præcis kl. 11, er lige så spændende som udturen. Det er et fantastisk smukt landskab vi flyver hen over.

Tilbage på B&B skal der tages bad. Det er nu 11 dage siden, vi sidste har fået et dejligt varmt bad – og det er bare skønt. De fleste af os har ladet skægget vokse i de 11 dage, men nu skal det blive dejligt at få det af. Kim og Benny beholder deres, for som de siger, så har deres hustruer godt af at se, hvordan en ”vildmand” ser ud.

Og så skal der shoppes souvenirs og andet godt til dem der hjemme.

 

Aftensmaden blev spist på Outback Steakhouse. Hvis nogen har set serien ”Farlig fangst”, hvor man følger nogle krabbefiskere i Barentshavet, hvor der fiskes efter bl.a. King Crabs. Disse krabbefiskere kommer jo fra Alaska, så det er bestemt en ret der også skal prøves. På Outback Steakhouse kan man få en menu bestående af netop King Crabs og en fornuftig steak. Meget kan man sige om amerikanerne, steaks – det kan de virkelig lave og så af en fornuftig størrelse!!! Deres King Crabs er en rigtig god oplevelse og kan bestemt også anbefales.

 

Fredag 2. juli

Dejligt at vågne i en rigtig seng – have rigtigt sengetøj og et toilet (uden myg) lige inden for ”rækkevidde” efter at have boet i sovepose på en utæt luftmadras i 11 dage. Skønt!!!

Dagen er afsat til power shopping. Efter et overdådigt morgenbord er det ud og shoppe, så de sidste dollars kan blive brugt. Som med det gamle tøj – er det jo heller ikke nødvendigt at tage dem med hjem!!

 

Ude ved floden var det aftalt at aftensmaden skulle indtages sammen med vores tre danske venner. Vi mødte dem nede i byen i eftermiddags og aftalte at mødes på Golden Corell kl. 19. Golden Corell er en restaurant med en kæmpe buffet. Man betaler et indgangsgebyr på $ 17, hvorefter man kan spise alt den mad og drikke alt den sodavand og kaffe man lyster. Det ser lidt kaotisk ud ved indgangen, men der er rimeligt styr på det. Og hold da fast for en buffet. Her er alt hvad hjertet kan begærer – og lidt til. Aller bliver vist mætte i aften.

 

Efter det overdådige måltid, er det tilbage til B&B og slå mave, inden det sidste skal pakkes, så vi er klar til at rejse i morgen tidlig.

Henrik, Paw og René skal rejse en anden rute end os og skal derfor rejse på et andet tidspunkt. De skal være i lufthavnen i morgen tidlig kl. 05, mens vi først skal flyve kl. 1430. For at være på den sikre side, har vi dog aftalt at tage i lufthavnen omkring kl. 11, i tilfælde der skal opstå problemer med bagagen.

 

Lørdag 3. juli

Så er det blevet hjemrejsedag. Alle er tidligt oppe og spise morgenmad. Alt bagagen bliver slæbt ud til Lorries van, pakket og så er der afgang til Anchorage International Airport – og lad det være sagt med det samme, der er ikke meget ”Internationalt” over den lufthavn. Ingen service, ingen information, ingen ting af noget som helst. De drikkevarer vi har med, skal vi selvfølgelig aflevere, hvilket vi jo også skal andre steder, men da vi er kommet igennem Security, er der dømt ventetid – og det uden der er mulighed for at købe hverken vådt eller tørt.

Efter ca. 2 timers venten, bliver der åbnet til det toldfrie område!!! Her er ikke meget på hylderne, men dog mulighed for at købe lidt drikkevarer. Priserne?? Ja, de er altså højere end ude i Anchorage.

Vi kommer af sted med kun 45 minutters forsinkelse. Kaptajnen lover dog at de nok skal blive hentet under vejs.

Lang – lang flyvetur. Der bliver sovet lidt undervejs, men man sover nu ikke så godt i sådan et flysæde.

 

Søndag 4. juli

Ja, da vi fløj til Anchorage, lettede vi i Frankfurt ca. kl. 12 og landede i Anchorage samme dag kl. 12. Nu er det den modsatte vej, hvor vi letter en lørdag middag og lander en søndag formiddag.

Ankomst til Frankfurt til tiden og så er det bare med at finde en skranke, hvor vi kan blive checket ind til København. Heldigvis har vi Thomas og Stig med, så de finder en Lufthansa skranke, der checker os ind.

Da vi sidder i SAS flyveren og venter på at komme af sted, ser vi vores bagage bliver lastet. Men hvad er det?? Den ene af Dennis’s tasker står stadig på bagagevognen. Og der står den også, da flyveren taxier ud til startbanen.

Ankomst til Kastrup, og det så lang væk fra bagageudleveringen som muligt. Vi traver gennem hele lufthavnen og ned til udleveringen, henter bagagen og finder alle stængerne, der blev tapet sammen i Anchorage, så de kun tæller som et colli. Får skilt stangrørene af og ud gennem tolden til den ventende familie – dejligt at være hjemme igen.

 

Har det så været de kr. 22.000 værd??

Ja, helt bestemt. Det har været en rigtig ”drengerøvstur”. Vi har fået en fantastisk oplevelse, har fightet store laks i en fantastisk natur. Set bjørn, elg, bæver, odder og havørne samt spor efter ulve i deres naturlige element. Været blandt gode venner under primitive forhold og haft det godt med hinanden.

 

Vil du gøre det igen??

Ja, jeg vil helt bestemt gøre det igen, hvis muligheden byder sig.
 

 
Amagerlystfiskeren, Amager Strandvej 413, DK-2770  Kastrup = Telefon: 2618 8252 =   Email: amagerlystfiskeren@hotmail.com